راهنمایی جامع خرید جهیزیه

راهنمای جامع برای خرید جهیزیه

راهنمای جامع برای خرید جهیزیه

امروزه جهیزیه یکی از دغدغه های خانواده ها برای تشکیل زندگی است.

با توجه به این که چشم و هم چشمی بین مردم رواج پیدا کرده است، عده ای قبل از شروع زندگی به جای این که دنبال برنامه ریزی برای زندگی موفق و صمیمی کنار هم باشند به این فکر  می کنند که جهیزیه ای سنگین با مارک های مشهور، تهیه کنند تا به قول معروف در بین فامیل زبانزد عام و خاص شوند.

در صورتی که جهیزیه سنگین برای هیچ کس خوشبختی نمی آورد. ولی برای شروع زندگی باید وسایلی را تهیه کنیم که واقعاً مورد نیاز هستند.

برای خرید جهیزیه باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

غیر از هزینه های برگزاری مراسم جشن و دغدغه ی داشتن یک خانه مناسب برای شکل دادن زندگی مشترک شان، با هزینه های خرید لوازم جهیزیه نیز مواجه می شوند که طبیعتا ضروری بودن و داشتن کارایی شرط منطقی و عقلانی انتخاب این وسایل است.

فرش ماشینی یا دست بافت بخریم؟

فرش یکی از عنصرهای جدا نشدنی خانه های ایرانی محسوب می شود و با این که امروزه انواع و اقسام قالیچه های مدرن در بازار موجود است، باز هم بیشتر افراد تمایل دارند که حتما فرش در وسایل جهیزیه وجود داشته باشد. فرش در ابعاد 6، 9 و 12 متری در بازار وجود دارد و هر چه ابعاد آن بزرگ تر باشد یا از تراکم بیشتری (در فرش ماشینی) برخوردار باشد، قیمت آن هم بیشتر می شود.

در رابطه با فرش دست بافت هم قیمت با توجه به نقش آن، میزان ابریشم به کار رفته و تعداد گره ها تعیین می شود. فرش های دست بافت بسیار گران قیمت هستند و برای تهیه آن ها باید هزینه نسبتا بالایی پرداخت به طور مثال قیمت یک فرش 6 متری ساده حدود 4- 5 میلیون تومان است.

پس با این حساب فرش های ماشینی گزینه بهتری خواهند بود. فرش ماشینی هر چه تراکم بیشتری داشته باشد، ظاهر بهتری پیدا کرده و شباهت آن به فرش دست بافت بیشتر خواهد شد. فرش ها باید متناسب با متراژ سالن پذیرایی و ناهار خوری انتخاب شوند و اتاق خواب معمولا نیازی به فرش ندارد و انداختن یک قالیچه کوچک در کنار تخت کفایت می کند.

فرش های ماشینی قیمت های مختلفی دارند و هر چه اندازه فرش بزرگتر باشد قیمت آن بیشتر می شود، برای یک فرش ماشینی 9 متری که در بافت آن مقداری ابریشم مصنوعی به کار رفته است، باید هزینه ای در حدود یک میلیون تومان پرداخت. تعداد فرش مورد نیاز رابطه مستقیمی با متراژ خانه زوجین دارد.

آیا خرید مبل نیاز است؟

معمولاً متراژ خانه های زوج های جوان پایین است و به همین دلیل خرید مبلمان بزرگ توصیه نمی شود. کاناپه های نقلی معمولاً برای خانه های کوچک مناسب هستند و کاناپه های بزرگ و مبل های استیل، چندان گزینه خوبی برای زوج جوان نخواهند بود و تنها هزینه زیاد و اشغال فضای خانه را در پی دارند.

هزینه مبل بسیار متغییر است و اگر مبلمان وارداتی باشد باید هزینه بسیار بالایی برای آن پرداخت. به طور مثال یک کاناپه ساده وارداتی در حدود 5 تا7 میلیون تومان است. گاهی برخی از مبلمان ها آنقدر گران قیمت هستند که برای خرید آن ها باید 20 تا 30 میلیون تومان هزینه کرد این نوع مبلمان برای جهیزیه مناسب نیستند و تنها هزینه بر خواهند بود.

اگر خانه ای که داماد تهیه کرده اجاره ای است باید یک مبلمان ساده ، سبک و با حداقل چوب به کار رفته را انتخاب کرد در غیر این صورت با هر بار اسباب کشی باید انتظار از بین رفتن مبلمان را داشت.

نکاتی که در خرید جهیزیه اهمیت بیشتری دارد

تهیه جهیزیه برای عروس یکی از قدیمی ترین سنت های ازدواج است که در ایران و برخی کشورهای دیگر از گذشته تا به امروز رواج دارد، حتی برخی از مورخان تاریخ بر این باورند که فرهنگ جهیزیه در اروپا نیز وجود داشته است.جهیزیه

جهیزیه

در گذشته هدف از دادن جهاز، کمک به داماد در تامین مخارج خانواده بوده و جهیزیه های قدیم شباهت چندانی به جهیزیه های امروزی ندارد، به عبارت روشن تر جهیزیه های آن دوران خیلی ساده تر بود و این قدر پر زرق و برق و تجملی نبود. سنت قدیمی جهیزیه در اقوام مختلف، متفاوت است برای مثال در برخی از استان های کشور تهیه جهیزیه بر عهده پسر است و برخی ها معتقدند داماد باید تمام مایحتاج زندگی را برای عروس تامین کند ولی در بعضی شهرها وسایل سنگین مثل یخچال برعهده داماد و وسایل سبکتر برعهده عروس می باشد.

امروزه این که چه کسی لوازم خانه را تهیه کند یک مسئله توافقی است و مواردی هم وجود دارد که داماد خودش تمام لوازم مورد نیاز را تهیه می کند ولی با این حال خانواده ها روی مسئله جهیزیه حساسیت خاصی دارند.

چه نکاتی را برای خرید لوازم خانگی رعایت کنیم؟

با توجه به متراژ خانه خرید کنیم

خیلی از خانواده ها عادت دارند که پیش از این که برای دخترشان خواستگار بیاید اقدام به خرید لوازم جهیزیه کنند، این کار اگر چه از نظر کاهش فشار بار اقتصادی خرید جهیزیه درست و منطقی به نظر می رسد ولی باید برخی نکات را قبل از انجام این کار در نظر گرفت.

اگر هنوز تا تاریخ مراسم ازدواج خیلی فرصت باقی است یا هنوز ازدواجی صورت نگرفته، پیشنهاد می شود که تنها وسایل اساسی مثل فرش، مبلمان، بلورجات، قابلمه و لوازمی از این دست خریداری شود چرا که خرید لوازم برقی شما را با مشکل مواجه می کند. لوازم برقی هر روز مدلشان عوض می شود و با این که هزینه ها در آینده کاهش پیدا می کند باید به از مد افتادن و قدیمی شدن وسیله هم توجه داشت.

یکی دیگر از نکاتی که در خرید جهیزیه خیلی اهمیت دارد در نظر گرفتن متراژ  خانه ای است که داماد می خواهد برای زندگی مشترکشان تهیه کند، این نکته برای خرید جهیزیه بسیار مهم است و لوازم جهیزیه باید متناسب با محل سکونت زوجین باشد.هر چه متراژ خانه بیشتر باشد امکان خرید لوازم بزرگ تر بیشتر می شود.

خرید برای اتاق خواب

برای اتاق خواب چه وسایلی بخریم؟

لوازمی که باید برای اتاق خواب خرید شامل تخت خواب، تشک، بالش، کمد (در صورت نداشتن کمد دیواری)، دراور و میز آرایش است.برخی ها دوست دارند چراغ خواب و وسایل دیگری را هم اضافه کنند که خیلی از این وسایل غیر ضروری است.

سرویس های تخت خوابی که در بازار وجود دارند قیمت هایشان متغییر است و اگرسرویس تخت خواب وارداتی و مارک دار باشد باید حداقل برای آن هزینه ای در حدود 7 تا 8 میلیون تومان پرداخت. یک تخت خواب غیر وارداتی را می توان با صرف هزینه 2 تا 3 میلیون خریداری کرد.

برخی از افراد ترجیح می دهند با خرید تخت خواب های فلزی و فرفوژه هزینه ها را کاهش بدهند. تخت خواب فلزی از نظر دوام و طول عمر بهتر از نوع چوبی است و برای زوج های مستاجر مناسب تر است چرا که با هر بار اسباب کشی، آسیب کمتری به آن وارد می شود ولی یکی از معایب این نوع تخت خواب ها وزن نسبتا زیاد آن است ضمن این که نمی توان زیر پایه های آن فرش انداخت چون احتمال سوراخ شدن فرش توسط پایه های تخت وجود دارد.

دراورها و میز آرایش نیز قیمت های متفاوتی دارند و برای تهیه هر کدام به ترتیب باید حدود یک میلیون و 2 تا 3 میلیون پرداخت البته انواع ارزان تر این وسایل نیز در بازار موجود است ولی از نظر جنس چندان مرغوب نیستند.

برای جهیزیه عروس معمولا 2 دست تشک، پتو و بالش در نظر می گیرند که هزینه خرید آن ها بستگی به جنس و نوع آن دارد ولی معمولا در حدود 600 هزار تومان تا یک میلیون تومان باید برای این مجموعه پرداخت کنید.

خرید چه وسایلی برای شروع زندگی ضروری نیست؟

بعضی از خانواده ها برای این که جهیزیه پر زرق و برقی داشته باشند تا تابلوها و لوازم تزئینی خانه عروس و داماد را هم تهیه می کنند.

خرید لوازمی چون تابلو، بوفه، گلدان های تزئینی و وسایلی مثل این غیر ضروری است و خود عروس و داماد بعد از مدتی می توانند این وسایل را خریداری کنند.

خریدن لوازم مارک دار و غیر ضروری باعث بالا رفتن هزینه جهیزیه می شوند ولی باید این نکته را در نظر داشت که یک جهیزیه گران قیمت یا یک مهریه سنگین نمی تواند تضمینی برای خوشبختی زوجین باشد.

در ادامه برخی از این وسایل را معرفی می‌کنیم:

اجاق‌ گاز فردار

این روزها دیگر همه ماکروویو، فر برقی، سولاردوم یا وسایلی شبیه به آن را تهیه می‌کنند که بسیار هم کاربردی هستند.

اگر شما استفاده زیاد از فر اجاق‌گاز ندارید و نیازهایتان با وسایل دیگر انجام می‌شود، برای چنین اجاق‌هایی هزینه نکنید.

یک اجاق صفحه‌ای که روی کابینت قرار می‌گیرد هم فضای کمتری اشغال می‌کند و هم ارزان‌تر است.

بوفه و ویترین

هنوز هم بسیاری افراد داشتن یک بوفه پر از ظروف و مجسمه‌های گران‌قیمت را می‌پسندند. اما بهتر است در نظر داشته باشید بوفه‌ها فضای زیادی اشغال می‌کنند و جز جنبۀ نمایشی، مورد مصرف دیگری ندارند.

شاید بتوانید برای نمایش آن چند ظرف یا مجسمه مورد علاقه خود، از قفسه‌ها و شلف‌های دیواری که ابعاد و طراحی‌های مختلف دارند استفاده کنید.

وسایلی نظیر ساندویچ‌ساز، سرخ‌کن و قهوه ساز

تصمیم‌گیری برای این مورد هم باز به سبک زندگی شما برمی‌گردد. اگر واقعا به چنین وسایلی (که می‌تواند لیستی بسیار طولانی داشته باشد) نیاز دارید، حتما با توجه به بودجۀ خود یک مدل آن را انتخاب کرده و بخرید.

اما بسیاری از افراد معتقدند که چنین وسایلی عملاً کاربردی در آشپزخانه‌شان ندارد.

چندین مدل سرویس پخت‌وپز و غذاخوری

مگر قرار است در آن واحد چند مهمان برای صرف غذا به خانۀ شما بیایند؟ آیا واقعاً لازم است سرویس غذاخوری هجده نفره تهیه کنید؟ آیا به بیش از یک سرویس قابلمه و چند قابلمه یا تابۀ تک نیاز پیدا می‌کنید؟

با توجه به کوچکی خانه های زوج ها جوان، این اقلام برای شروع زندگی نه تنها به نظر غیرضروری می‌رسند، بلکه بسیار جاگیر هم هستند و این خود معضل دیگری است.

میز غذاخوری بیش از 6 نفره

سرویس خواب اضافه

معمولاً این روزها دیگر کمتر کسی برای شب ماندن به خانۀ دیگران می‌رود، اما خب نمی‌شود احتمال آن را کاملا منتفی دانست. رختخواب اضافه تهیه کنید، اما یک کمد کامل را به آن اختصاص ندهید!

وسایل دکوری

شاید یک مجسمه یا آباژور کوچک برای اتاق پذیرایی یا چند تابلوی کوچک برای اتاق‌خواب در وهلۀ اول زیاد پرهزینه به نظر نیایند، اما جمع همین اقلام کوچک و غیرضروری می‌تواند مبلغ قابل توجهی شود.

پیشنهاد می‌کنیم ابتدا زندگی در خانۀ جدید را آغاز کنید و سپس با فراغ بال و ذهنی آزادتر، وسایل دکوری جزئی را خریداری کنید.

چند نکته مهم

از وسایل غیر ضروری صرف نظر کرده و بودجه خود را صرف وسایل ضروری با کیفیت بهتر بکنید.

با توجه به وضعیت اقتصادی این سال‌ها، بهتر است برخی اقلام از برند و کیفیتی تهیه شوند که سال‌ها عمر کرده و هزینۀ تعمیر یا تعویض نداشته باشند. وسایل برقی عمده مانند یخچال، فریزر و ماشین لباسشویی از همین دست هستند.

به زندگی و خانۀ فعلی خود دقت کنید: کدام وسایل را سال‌هاست استفاده نکرده‌اید؟ کدام لوازم کاربرد بسیار کمی دارند؟ پس آیا لازم است در ابتدای زندگی مشترک همین اقلام برای خانۀ جدید خریداری شوند؟


 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

3 نظر در “راهنمای جامع برای خرید جهیزیه

  1. حسن گفت:

    درود و خسته نباشید خدمت مدیر محترم فروشگاه ایران کاراجا واقعا اجناستون و قیمت ها خیلی عالی با تشکر

    1. abarsha1 گفت:

      سلام، خیلی ممنون از لطف شما

  2. AffiliateLabz گفت:

    مطالب عالی! با کیفیت عالی! آن را ادامه دهید! 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *